O amenajare cu inspiratie mediteraneana, in una din cele mai inalte cladiri de pe Coasta de Est a Statelor Unite.

La etajul 21, acest studio iese in evidenta prin privelistea absolut incantatoare asupra Portului Baltimore, Maryland. Clientul si-a dorit o amenajare curata, minimalista, dar care sa il duca cu gandul la Beverly Hills si Getty Villa, deoarece prima lui casa a fost Los Angeles, inainte de a achizitiona acest studio.

Spațiul restrâns din living trebuia să aibă roluri multiple, precum o zonă de living compusă din canapea și comodă TV, o zona de dining care să acomodeze minim 4 persoane, birou, și o zona de relaxare, de unde beneficiarul să poată savura o cafea și să se bucure de priveliște.

O parte importantă a inspirației pentru aceasta amenajare a constituit-o, din brief, faptul că beneficiarul este un adevărat pasionat de Grecia Antică, sculpturi masculine și, în polul opus, de tablouri abstracte contemporane.

Astfel, am pornit la un drum spre un concept, cu tema principala fiind Grecia antică, adusă în prezent prin abstractizare.

Tema coloanei poate fi găsită în amenajare sub forma piciorului mesei, a măsuței auxiliare și a lampei de birou. În continuare, elemente sculpturale dar cu aspect geometric precum canapeaua, elemente de ceramică contribuie temei noastre.

Stilul mediteranean este redat în amenajare prin paleta cromatică – culori neutre, naturale și materiale naturale, iar tabloul deasupra mesei de dining ne trimite cu gândul la o plajă liniștită.

Da, ați ghicit. Bugetul clientului ne-a permis în această amenajare să utilizăm și piese iconice de design, precum scaunul Etcetera semnat de  Jan Ekselius și corpul de iluminat pentru masa de dining, Dancing Pendant, produs de Menu.

Leave a comment